Bilvård i Stockholm

Det finns massor av alternativ när det kommer till bilvård i Stockholm. Behöver du en enkel service kan du kontakta en märkesverkstad eller någon av de större kedjorna. Detsamma gäller om du måste reparera eller ersätta någon komponent. Vill du bara ge din bil lite kärlek finns det massor med recondition-verksamheter, som kan se till att lacken skiner och att lädret i interiören inte torkar eller spricker. Oavsett vilken omvårdnad din bil behöver finns den att finna någonstans i Stockholm!

Rekond – fixa lacken

Om du vill att din bil ska se några år yngre ut utan att spendera en månadslön är rekond ett bra alternativ! Polering, vaxning och hjultvätt kan ge kärran ett riktigt ansiktlyft. En rekondare kan oftast också behandla bilens inredning, tvätta sätena och se till att lädret inte spricker. Vissa av de större verkstadskedjorna erbjuder rekond, men du kan med fördel göra lite efterforskningar innan du bestämmer dig för att hitta det bästa priset.

Det finns även verkstäder som endast ägnar sig åt att laga stenskott i vindrutan. Stenskott är både fula och irriterande och kan dessutom vara trafikfarliga. I vissa fall kan ditt försäkringsbolag betala för lagningen, men även om du måste betala ur egen ficka är det väl spenderade pengar eftersom sikten över trafiken kan vara en fråga om din och andras trygghet. Dessutom ser det riktigt illa ut med en sprucken vindruta.

Det finns massor av alternativ gällande bilvård i Stockholm

Vill du trimma bilen?

Något minde välkänt hos gemene man men som blivit mer och mer populärt under senare år är att öka bilens prestanda med så kallad chippning. Det innebär att man programmerar om bilens ECU för att få motorn att arbeta effektivare utan att göra några dyra delbyten. Eftersom bilvård i Stockholm är en dynamisk bransch så finns det numera ett antal så kallade tune-shops du kan vända dig till för att chippa de flesta moderna bilmodellerna.

Tänk på att du måste registreringsbesikta bilen efter att du ändrat motorns prestanda, annars är det olagligt att framföra den på allmän väg. Bilens bränsleekonomi kan också ändras – både till det bättre och till det sämre, prata med en expert innan du lämnar bort den. Det finns också verkstäder som hävdar att du kan få en snabbare bil genom enklare delbyten, till exempel genom att montera ett öppet luftfilter, men det råder delade meningar om huruvida detta fungerar.

Det finns oändliga möjligheter

Om du är på jakt efter bilvård i Stockholm bör du noga se över dina alternativ innan du bestämmer dig för vem som ska få ta hand om din bil. Det finns pengar att spara både kortsiktigt och långsiktigt antingen genom att välja en billigare verkstad eller genom att gå till en auktoriserad märkesverkstad som kan stämpla serviceboken och därigenom bibehålla andrahandsvärdet på bilen. Vad du bör välja beror på hur ny bil du har och huruvida du planerar att sälja den i framtiden.